Helpotus: johtajallakin saa olla tunteet!

Asiakas: Suomen Olympiakomitea

Valmennus: Emergy® JOHTO

Tavoite: Yhteisen onnistumisen ilmapiirin vahvistaminen johtajien tunnetaitoja kehittämällä.

 

Opit suoraan johtamisen arkeen

“Parasta valmennuksessa olivat keskustelut erilaisten arjen tilanteiden ympäriltä. Valmentaja Ira Leppänen oli räätälöinyt valmennuskokonaisuuden hienosti juuri meidän tilanteeseemme sopivaksi, ja teemat, minkä ympärillä pyörimme, olivat erittäin ajankohtaisia”, sanoo Suomen Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen.

Samaa mieltä on Leena Paavolainen, Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön varajohtaja ja kisatiimin päällikkö.

“Valmennuksen sisältö oli helposti ymmärrettävissä, koska se oli tehty juuri meidän organisaatiollemme, ja tätä kautta pystyimme soveltamaan opittuja asioita suoraan johtamisen arkeemme”, hän sanoo.

 

Asioista puhutaan oikeilla nimillä

Myös Mika Noronen, Suomen Olympiakomitean viestintäjohtaja, osallistui Emergyn valmennukseen.

Yksi hienoimmista opituista asioista on Mikan mukaan se, että nyt he kaikki johtoryhmänä osaavat puhua asioista niiden oikeilla nimillä.

“Elefantti huoneessa – niin Ira kuvasi sitä. Kukaan meistä ei välttämättä oikein osannut nimetä asioita aikaisemmin, vaikka olimme tietoisia niistä, mutta nyt valmennuksen myötä ymmärrämme käsitteet ja sanat, joita käytämme”, Noronen sanoo.

 

Johtajakin saa olla inhimillinen

“On helpottavaa tunnustaa ja tiedostaa, että johtajallakin saa olla tunteet, johtajakin voi olla inhimillinen”, Noronen kertoo.

Harjoittelemalla tunnepaljastusta, yhtä valmennuksessa oppimaansa käytännön työkalua, Noronen uskaltaa nyt näyttää myös heikkoutensa.

Hän uskoo myös lujasti, että näyttämällä arvostuksensa tiimiläisiänsä kohtaan, hän luo parempaa työympäristöä. Tämä lisää luottamusta työntekijöiden keskuudessa.

“Tiimiini kuuluu paljon huippuammatilaisia, ja minä voin oppia paljon heiltä”, Noronen jatkaa.

 

Terveiset muille: tieteellisesti tutkittuun valmennusmenetelmään voi luottaa

Faktoista pitävä ja tutkijataustainen Paavolainen kokee, että valmennus oli erittäin uskottava ja luotettava.

“Valmennuksessa tuotiin sen tieteellisesti tutkittu ja todistettu tausta hyvin esille. Vahvimmin jäivät mieleen persoonallisuuden pääpiirteet ja KYARHEM (psykologiset perustarpeet). Pystyn tuomaan näitä elementtejä omaan johtamiseeni”, Paavolainen sanoo.

Hän uskoo, että valmennus loi kaikille osallistujille uskallusta kokeilla opittuja taitoja ja työkaluja omassa arjessaan, ja se toi ymmärryksen, kuinka iso merkitys tunteilla on myös työelämässä.

“Sain todella paljon irti keskusteluista Iran kanssa. Hän loi luottamusta ja uskottavuutta sekä aiheeseen että valmennukseen”, Paavolainen lisää.

Kiinnostaisiko sinua kuulla lisää palveluistamme?

Jaa:

Katso lisää:

Kohtaatko työssäsi haastavia tunteita tai tilanteita?

Katso vinkkimme videolta

Täytä tietosi ja lähetämme sinulle sähköpostiisi linkin videoon.

Tunteet työssä

Haastaviin tilanteisiin valmistautuminen

Kohtaatko työssäsi haastavia tunteita tai tilanteita?

Katso vinkkimme videolta

Haluatko oppia hallitsemaan haastavia tunteita tai tilanteita tehokkaammin? Videomme tarjoaa käytännön esimerkkejä ja konkreettisia työkaluja, jotka auttavat sinua navigoimaan haasteiden läpi – hyvässä hengessä. Katso videolta miten asiantuntijamme neuvovat toimimaan vaikeissa tilanteissa!