Työ voi olla ihmisen suurimpia ilon lähteitä. Työn kautta voit kehittyä, ilmaista itseäsi, toteuttaa intohimojasi, kuulua joukkoon, kokea syvää merkitystä ja kokeilla, mihin kaikkeen omat rahkeet riittävät. Työ voi olla elämän suola ja taloudellisen turvan tuoja.
Moni työssään hyvin menestynyt suorittaja alkaa kuitenkin jossain vaiheessa elämäänsä pohtia, mihin kaikki tämä suorittaminen lopulta johtaa. Kun elämä on täynnä palavereita, sähköposteja, asiasta toiseen juoksemista päivästä toiseen, vuodesta toiseen, alkaa mieleen nousta uudenlaisia kysymyksiä.
Jos tunnistit itsesi näistä lauseista, olet ehkä ajautunut eksistentiaaliseen kriisiin. Etkä todellakaan ole yksin. Maailman kriisien keskellä miljoonat ihmiset ovat alkaneet pohtia elämäänsä ja uraansa syvemmin. On alettu puhua ilmiöistä kuten ”Great Resignation” ja ”Quiet quitting”, joilla viitataan motivaation menettämiseen ja haluun etsiä mielekkäämpää tekemistä. Joidenkin tutkimusten mukaan 20% työntekijöistä suunnittelee lopettavansa nykyisen työnsä tämän vuoden loppuun mennessä, ja jopa 50% ihmisistä tekee työssään vain välttämättömän minimin.
Tällaiset kriisit voivat olla tuskallisia, mutta niiden kautta voi myös löytyä jotain uutta. Se, että nämä kysymykset nousevat mieleesi, kertoo siitä, että olet valmis siirtymään työssäsi ja elämässäsi johonkin uuteen. Näiden kysymysten kautta voit löytää itseesi uudenlaista syvyyttä ja vaikuttavuutta. Syviä kysymyksiä pohtinut ihminen heijastaa ympärilleen aitoa uskottavuutta ja vakuuttavuutta – myös johtajana tai oman alansa asiantuntijana.
Eksistentiaaliset kysymykset eivät yleensä kuitenkaan selviä pelkästään älyllisen pohdiskelun avulla. Niiden selvittämisessä tarvitaan syvälle pureutuvaa omien tunteiden tutkimista, kehon viestien kuuntelemista ja aitoja ja rehellisiä kohtaamisia. Kun saat vahvan kontaktin todellisiin tunteisiisi ja tarpeisiisi, voit myös löytää uudenlaisen suhteen itseesi, olemiseesi ja tekemiseesi. Samalla voit löytää itsestäsi myös sen kipinän, jonka olit kadottanut.
Me Emergyssä olemme käynnistäneet uudenlaisen palvelun uraihmisten eksistentiaalisten kysymysten ratkaisemiseksi. Järjestämme nyt kolmatta kertaa kipinäryhmän työssään menestyneille asiantuntijoille, esihenkilöille tai johtajille, jotka ovat lisääntyvässä määrin alkaneet kokea merkityksettömyyttä elämässään ja työssään.
Ryhmässä käymme yhdessä läpi suhdetta työhön, itseen, omiin tunteisiin ja tarpeisiin. Hyödynnämme monenlaisia menetelmiä, kuten tunnetaitoja, hahmoterapeuttisia ja kehollisia harjoituksia. Ryhmässä voit inspiroitua yhdessä toisten kanssa ja saat tukea ja kannustusta samanhenkisiltä kanssaihmisiltä. Työskentelytapa ryhmässä on vahvasti kokemuksellinen, kokeileva, oivalluttava ja aitoihin läpimurtoihin tähtäävä. Ryhmässä käydyt keskustelut ovat 100 % luottamuksellisia.
Ryhmän vetäjänä toimii Emergyn osakas, psykologi, hahmoterapeuttinen coach, tietokirjailija, kokenut työelämän tunnetaitojen kehittämisen ja valmentamisen edelläkävijä Jarkko Rantanen.
Aloitus toukokuussa 2024. Tapaamiset järjestetään Niittykummussa Espoossa. Valmennusryhmä kestää yhteensä 30 tuntia.
Tapaamisten päivämäärät:
Erittäin hyvä valmennus kaiken kaikkiaan. Olen nyt ihan eri paikassa kuin aloittaessa. Elämä tuntuu hyvältä. Olen levollisin mielin. Kiitos!
Aivan loistava setti! Sain paljon koko ryhmältä ja Jarkko fasilitaattorina on mahtava! Keskittyminen hetkeen ja itseen oli tosi vaikuttava oppi. Monet suuriltakin tuntuvat ongelmat tuntuvat pienemmiltä ja hallittavilta, kun pysähtyy ja on läsnä hetkessä.
Oli todella voimaannuttavaa kuulua tähän ryhmään. Parasta oli avoimuus – uskallettiin jakaa kipeitäkin asioita. Valtavan antoisaa oli kuulla toisten ryhmäläisten kokemuksia ja reaktioita!
Ylitti odotukset reilusti. Voimakas kokemus. Ei ollut kiire, oltiin läsnä. Sain ihan uudenlaista ymmärrystä itsestäni ja omasta tilanteestani. Voin suositella lämpimästi. Kiitoksia!
Nyt tiedän, mitä haluan, ja olen jo alkanut toteuttaa askeleita seuraavaan vaiheeseen. Oli todella arvokasta pysähtyä pohtimaan itselle arvokkaita ja tärkeitä asioita elämässä. Tai välillä vain kuunnella toisia ryhmäläisiä ja saada heidän tarinoista sekä ajatuksista itsellekin eväitä. Hienosti vedetty kokonaisuus ja Jarkolla loistava kyky olla itse mukana sekä läsnä; ei päälle liimattua ja tilanteissa sekä kohtaamisessa oli oikealla tavalla improvisaatiota.
Uskaltaako ryhmässä kuitenkaan jakaa asioita luottamuksellisesti?
Yleensä kun ensimmäinen osallistuja uskaltautuu kertomaan tilanteestaan ja pohdinnoistaan rehellisesti, luottamus alkaa rakentua todella nopeasti. Syntyy heti tunne, että olemme samassa veneessä, tilanteessamme on jotain samanlaista.
Ryhmän alussa käymme myös läpi pelisäännöt, joihin kaikki sitoutuvat (mukaan lukien luottamuksellisuus).
Saanko ryhmässä riittävästi tilaa omille asioilleni?
Ryhmä pidetään riittävän pienenä, jotta jokaiselle on varmasti riittävästi tilaa. Ryhmässä tapahtuu kehittymistä myös muiden työskentelyn kautta; kun toiset käyvät läpi tilanteitaan, tunnistat myös jotain itsestäsi, ja uusia näkökulmia, oivalluksia ja uudenlaisia kokemuksia syntyy myös yhteisesti, yhdessä oppien.
Mitä etuja on ryhmävalmennuksessa verrattuna yksilövalmennukseen?
Ryhmävalmennus on monesti jopa vaikuttavampaa kuin yksilöllinen valmennus. Ryhmän kollektiivinen tuki ja kannustava ilmapiiri on monille syvästi vaikuttava kokemus. Ryhmässä saat peilauspintaa monenlaisilta ihmisiltä itseesi ja omaan tilanteeseesi, ja ryhmässä nousee pintaan asioita ja sellaisia puolia sinusta, mitkä eivät tule esiin yksilöllisessä valmennuksessa. Ryhmässä muiden työskentely, oivallukset ja kehitysaskeleet toimivat inspiraation lähteenä myös toisille, ja toisaalta on oman työskentelysi kautta herätät myös muissa uudenlaisia mahdollisuuksia. Kehitymme yhdessä. Ryhmässä syntyy syviä ja aitoja kohtaamisia, joiden eheyttävä ja henkilökohtaista kasvua tukeva vaikutus voi olla todella merkittävä. Ryhmä on kuin pieni laboratorio, jossa opitaan uudenlaisia tapoja olla vuorovaikutuksessa, keskustella, oppia olemaan aito oma itsesi. Näitä taitoja voi sitten viedä muualle elämäänsä – työhön ja vapaalle. Moni myös nauttii siitä, että ryhmässä voi eri tilanteissa kokeilla erilaisia rooleja; esimerkiksi välillä voit olla passiivisempi ja enemmänkin vain seurata sivusta muiden työskentelyä, ja välillä olla aktiivisemmin tapahtumien keskipisteessä.
Onko ryhmässä enemmän miehiä vain naisia?
Aikaisemmissa ryhmissä on ollut tasapuolisesti sekä miehiä että naisia.
Minkä ikäisiä ryhmän osallistujat ovat olleet?
Ikähaarukka ryhmissä on ollut 35-60. Ajatuksena on, että kaikilla ryhmään tulijoilla on jo runsaasti kokemusta työelämästä, ja toisaalta vielä edessään työvuosia.
Johtaako tällainen pohdiskelu työpaikan tai uran vaihtamiseen?
Tavoitteena tässä kipinäryhmässä on löytää itsesi ja omat intohimosi entistä syvemmin. Sen jälkeen voit paremmin miettiä, mitä oikeasti haluat elämässäsi tehdä. Joillekin se voi tarkoittaa myös työpaikan vaihtamista tai suunnan vaihtamista. Monet voivat kuitenkin löytää nykyisestä työstään uudelleen tai uudella tavalla omat intohimonsa ja tekemisen palonsa.
Jokaisen osallistujan kanssa käydään alkuhaastattelu (online), jossa käydään läpi tilannettasi ja odotuksiasi.
Samalla varmistetaan ryhmän soveltuvuus tilanteeseesi.
Ryhmän hinta on 2500 € + alv / henkilö jos maksajana on yritys tai 2500 € sis. alv jos maksajana on yksityishenkilö. Halutessaan voi maksaa useammassa osassa.
Alkuhaastattelu on maksuton ja eikä sido sinua osallistumiseen.
Haluatko oppia hallitsemaan haastavia tunteita tai tilanteita tehokkaammin? Videomme tarjoaa käytännön esimerkkejä ja konkreettisia työkaluja, jotka auttavat sinua navigoimaan haasteiden läpi – hyvässä hengessä. Katso videolta miten asiantuntijamme neuvovat toimimaan vaikeissa tilanteissa!