Tunnetaidot sujuvoittivat organisaatiomuutosta Tampereen Tilapalvelut Oy:ssä

Organisaatiokulttuurin muutoksen mahdollistaja

Asiakas: Tampereen Tilapalvelut Oy

Valmennus: muutostilanteen tunnetaitovalmennus (Emergy® YHTEISÖ)

Tavoite: Tukea suuren organisaatiomuutoksen onnistumista.

 

Uuden edessä

Tampereen Tilapalvelut Oy:llä oli edessään merkittävä organisaatiomuutos: kaupungin liikelaitoksen rooli muuttui kiinteistöjen omistajasta palveluntuottajaksi.

”Yhtiömuotoiseen toimintaan siirtyminen aiheutti koko organisaatiossa huolta ja epävarmuutta tulevasta”, kertoo Mauri Heikkinen, Tampereen Tilapalvelut Oy:n hallintopäällikkö.

Organisaatiomuutoksen helpottamiseksi Emergy toteutti organisaation johdolle, luottamusmiehille ja joukolle työntekijöitä kuusi tunnetaitoaiheista työpajaa.

Työpajoissa keskityttiin tunteiden tiedostamiseen, ymmärtämiseen ja hyödyntämiseen harjoittelemalla 25 työelämän tunnetaitoa ja viittä avainperiaatetta tunteiden käsittelyyn ja tunneilmaston rakentamiseen.

 

Vähemmän sairaspoissaoloja, parempi asiakastyytyväisyys

Kun toimitusjohtaja Petri Mölsä kertoi tunnekoulutuksista Tampereen Tilapalveluiden johtoryhmässä, ensimmäinen keskustelu käytiin siitä, miksi tunteita ylipäänsä pitäisi vatvoa työpaikalla.

”Olemme insinöörilähtöinen tekniikan alan toimija. Kysymys kuului, että miten tunteet liittyvät työhömme”, Mölsä toteaa.

Alun jälkeen epäily muuttui kuitenkin innostukseksi, ja lopputuloksena oli konkreettisia hyötyjä.

Mölsä kertoo, että tunnetaitovalmennusten ansiosta henkilöstötyytyväisyys parani, sairaspoissaolot vähentyivät ja asiakastyytyväisyys kasvoi.

”Työtyytyväisyys parani, kun opimme kommunikoimaan paremmin keskenämme ja asiakkaiden kanssa. Suurin oivallus itselleni oli se, kuinka paljon tunteet vaikuttavat arkeen ja motivaatioon. Tunteet vaikuttavat yksilön suorituskykyyn ja yksilön suorituskyky vaikuttaa organisaation suorituskykyyn”, hän sanoo.

 

Avoimuus, tiedostaminen ja rohkeus lisääntyivät

”Työpajat olivat organisaatiokulttuurimme muutoksen mahdollistaja ja alku”, Heikkinen kiteyttää.
Hän arvioi avoimuuden lisääntyneen yrityksessä jokaisen työpajan myötä.

”Esimiesten osaaminen, tiedostaminen ja rohkeus lisääntyivät ja saimme työkaluja, joiden avulla otamme nyt herkemmin hankalia tilanteita käsittelyyn. Hankkeesta kerätyn palautteen perusteella myös kiittämisen ja arvostamisen on koettu lisääntyneen”, hän kuvailee.

 

Kuuntele lisää kokemuksista Ylen Aamussa

Yle kirjoitti jutun tunnetaitovalmennuksesta Tampereen Tilapalveluilla. Pääset lukemaan jutun tästä.
Emergyn tunnetaitovalmentaja Ira Leppänen, Jyväskylän yliopiston tutkija Päivi Hökkä ja Tampereen Tilapalveluiden Petri Mölsä olivat myös keskustelemassa aiheesta Ylen Aamussa.
Petri Mölsän kokemuksia kuulet klipistä kohdassa 3.47 alkaen. Pääset katsomaan klipin tästä.

Kiinnostaisiko sinua kuulla lisää palveluistamme?

Jaa:

Katso lisää:

Kohtaatko työssäsi haastavia tunteita tai tilanteita?

Katso vinkkimme videolta

Täytä tietosi ja lähetämme sinulle sähköpostiisi linkin videoon.

Tunteet työssä

Haastaviin tilanteisiin valmistautuminen

Kohtaatko työssäsi haastavia tunteita tai tilanteita?

Katso vinkkimme videolta

Haluatko oppia hallitsemaan haastavia tunteita tai tilanteita tehokkaammin? Videomme tarjoaa käytännön esimerkkejä ja konkreettisia työkaluja, jotka auttavat sinua navigoimaan haasteiden läpi – hyvässä hengessä. Katso videolta miten asiantuntijamme neuvovat toimimaan vaikeissa tilanteissa!