Kuvituskuva Mölnlyckeltä

“Paras matka, jolle olemme lähteneet – taakse ei ole katsomista”

Asiakas: Mölnlycke

Valmennus: tunnetaito- ja tunnetoimijuusvalmennuksia koko Mölnlycke Suomen johdolle ja työnjohdolle (Emergy® JOHTO), luentoja ja tilaisuuksia henkilöstölle (Emergy® PUHE)

Tavoite: Lisätä johdon ja henkilöstön tietoisuutta tunnetaidoista.

 

Työkalut siirtyivät nopeasti arkeen

”Hyvinvoiva henkilöstö on jo pitkään ollut meillä osana strategiaa, ja psykologisen turvallisuuden ja tunneilmaston valtava merkitys hyvinvoinnissa on meille päivänselvä.

Kun valmennukset Emergyn johdolla alkoivat, tunnelma oli alusta asti positiivinen ja termit ja työkalut tarttuivat nopeasti mukaan arkeen. Jo pian alkoi kuulla, kun kollegat puhuivat luontevasti syväkiitoksista, tunnepaljastuksista tai syötin virittämisestä”, Mölnlycken henkilöstöjohtaja Hanna-Leena Hone kertoo.

Käytännön työkalujen lisäksi valmennuksissa on pureuduttu syvemmälle siihen, mitkä tarpeet ajavat ihmisiä ja vaikuttavat tunteisiin.

 

Aktiivista, aitoa palautetta

Palautteen antamiseen liittyviä käytäntöjä on Mölnlyckellä kehitetty valmennusten jälkeen tähdäten aktiivisempaan palautteen antamisen kulttuuriin.

”Hyvää työtä tehdään ympärillä koko ajan, mutta helposti onnistumiset jäävät sanoittamatta. Itse havahduin siihen, miten palautteen antaminen arjessa auttaa meistä jokaista tuntemaan, että olemme arvostettuja. Kun nähdään, että asioita tehdään hienosti, on palaute syytä sanoittaa ja kohdentaa oikein,” Mölnlycken toimitusjohtaja Timo Saahko kuvailee.

”Hyvä havainto oli myös, että meillä ihmisillä on usein taipumus tarttua kriittisiin asioihin, vaikka niiden rooli kokonaisuudessa olisi pieni. Välillä on hyvä pysähtyä huomaamaan myös myönteiset asiat ja aika ajoin ”rypeä” positiivisuudessa,” Hone täydentää.

 

Yhdessä kehittämistä turvallisessa ilmapiirissä

Psykologisen turvallisuuden, arvostuksen tunteen ja kuulluksi tulemisen vahvistamisen merkitys on Mölnlyckellä nähty koko strategian tasolla.

”Meille on tärkeää, että tunteet ja niiden mukana tuleva energia työpaikalla tukevat osallistumista ja yhdessä kehittämistä. Viimeisen kahden vuoden aikana olemme keränneet tehtaan henkilöstöltä ’Tuunaa työsi’ -aloitteessa jo 4 000 ideaa, joista noin 65 prosenttia on myös toteutettu. Tällainen onnistuu vain, kun ihmiset uskaltavat olla omia itsejään eikä tyrmätyksi tulemisesta ole pelkoa”, Saahko sanoo

 

Parempia myyntikohtaamisia tunnetaidoilla

Hyvinvoiva ja vahvoilla tunnetaidoilla varustettu henkilöstö parantaa ilmapiiriä ja tulosta tehtaalla. Sama pätee myös myyntityöhön, kertoo Mölnlycken general manager Marko Halonen.

”Kun ihmiset ovat tekemisissä keskenään, samat lainalaisuudet pätevät. Omalla työpaikalla toimivat periaatteet ovat arvokkaita myös asiakaskäynnillä. Ihminen, joka osaa huomioida toisen tarpeet myös tunnepuolella, on parempi kumppani asiakkaalle.”

Halonen toteaa, että kuuntelemisen merkitys ymmärretään Mölnlyckellä nykyisin paremmin myös myyntityössä. Tärkeää on, että kohtaamisista jää molemmille osapuolille faktojen lisäksi hyvä tunne. Se heijastuu myös itse myyntityön tuloksiin.

”Tiukalle myyntijohtajalle voisin omasta kokemuksesta sanoa, että tämä on loistava ja tärkeä työkalu, jolla myös yrityksen tulosta pystytään parantamaan,” Halonen toteaa.

 

Syvempi ymmärrys omasta toiminnasta

”Valmennusten aikana syntyi positiivisia kokemuksia siitä, että monet hyvinvoinnin kannalta arvokkaat asiat ovat jo olleet läsnä omassa johtamisessa ja koko organisaatiossa. Kuitenkin syvempi ymmärrys siitä, miksi jokin on loksahtanut kohdalleen, on ollut arvokasta ja auttaa tekemään oikeita valintoja systemaattisemmin myös jatkossa,” Halonen toteaa.

 

Terveiset muille: Tunteet kuuluvat kaikille työpaikoille!

”Maailman toimivin tehdas ei pyöri koneiden, vaan ihmisten varassa. Siksi tunteet kuuluvat niin tehdasympäristöön kuin kaikille muillekin työpaikoille.

Tämä on ollut paras matka, jolle olemme lähteneet ja taakse ei ole katsomista.

Tunnetaidot ja hyvän kulttuurin tietoinen johtaminen tulevat pysymään meillä vahvasti läsnä jatkossakin. Tunnetoimijuuden kehittäminen on pitkäjänteistä työtä”, toteaa toimitusjohtaja Timo Saahko.

 

Kirjoittaja: Ulla-Stina Henttonen
Kuva: Pihla Liukkonen

Kiinnostaisiko sinua kuulla lisää palveluistamme?

Jaa:

Katso lisää:

Kohtaatko työssäsi haastavia tunteita tai tilanteita?

Katso vinkkimme videolta

Täytä tietosi ja lähetämme sinulle sähköpostiisi linkin videoon.

Tunteet työssä

Haastaviin tilanteisiin valmistautuminen

Kohtaatko työssäsi haastavia tunteita tai tilanteita?

Katso vinkkimme videolta

Haluatko oppia hallitsemaan haastavia tunteita tai tilanteita tehokkaammin? Videomme tarjoaa käytännön esimerkkejä ja konkreettisia työkaluja, jotka auttavat sinua navigoimaan haasteiden läpi – hyvässä hengessä. Katso videolta miten asiantuntijamme neuvovat toimimaan vaikeissa tilanteissa!