Tunteista puhuminen paransi ilmapiiriä

Asiakas: OP Kainuu

Valmennus: Emergy® JOHTORYHMÄ

Tavoite: Oppia tuntemaan ja tunnistamaan tunteita arjessa.

 

Väärinkäsitykset vähemmäksi

OP Kainuun hallintopäällikkö Marianne Eteläsaari osallistui Emergyn järjestämään johtoryhmävalmennukseen, jossa opeteltiin tunnistamaan ja hyödyntämään tunteita arjessa.

Tärkein oivallus oli huomata, kuinka paljon erilaisia tunteita onkaan olemassa.

“Ennen valmennusta minulla oli vain kaksi tunnetta: tuntuu joko hyvältä tai pahalta. Valmennuksen ja oppimistehtävien myötä olen harjoitellut tunnistamaan tunteitani ja opetellut kertomaan sen ääneen”, Eteläsaari sanoo.

Hän muistuttaa, että ei ole toisten velvollisuus arvailla mistä on kyse.

“Tunteiden sanoittaminen ehkäisee väärinkäsityksiä. Esimerkiksi hämmentynyttä ihmistä voi helposti luulla suuttuneeksi”, hän kertoo.

 

Reflektoidaan tunteita yhdessä

Tunteista puhuminen on vahvasti Eteläsaaren epämukavuusalueella, mutta organisaation tuki helpottaa uusien toimintatapojen omaksumista.

Valmennuksesta on nostettu hyödyllisiä harjoitteita arkeen: esimerkiksi johtoryhmän kokousten jälkeen rutiiniksi on otettu reflektointituokio, jossa käydään läpi, minkälaisia tunteita kokous herätti.

Koko henkilöstön aamupalaverissa on puolestaan kokeiltu aito ylpeys -harjoitusta, jossa nostetaan esille, mistä asioista voidaan olla kollektiivisesti ylpeitä.

“Tunteista puhuminen on lisääntynyt koko organisaatiossa. Keskinäinen ilmapiiri on selkeästi parantunut ja ihmiset huomioivat toisiaan paremmin”, Eteläsaari arvioi.

 

Tunnejohtaminen ei tarkoita tunteissa vellomista

Eteläsaarella oli ennen valmennusta melko abstrakti kuva tunnejohtamisesta. Hän epäröi, lisääkö tunteisiin keskittyminen organisaatiotasolla tehottomuutta, kun tunteissa aletaan velloa.

“Todellisuudessa tunnejohtaminen onkin hyvin loogista ja kevyet työkalut on simppeliä tuoda osaksi arkea.”

Työkaluista esimerkiksi mikrohuomioiminen arjen pienissä tilanteissa on ollut Eteläsaarelle voimaannuttavaa.

“Pyrin huomioimaan positiivisesti aina, kun työkaveri tekee jotakin ilahduttavaa. Olen huomannut selvästi omassa mielentilassani, kuinka positiivisuus ja kiitoksen antaminen lisäävät hyvää oloa.”

 

Terveiset muille: Emergyn valmentajat ovat ihmisläheisiä

“Emergyn valmentajat Ira Leppänen ja Jarkko Rantanen ovat ihmisläheisiä ja taitavia osallistamisessa. Suosittelisin tunnetaitovalmennusta kenelle tahansa, joka on työssään ihmisten kanssa tekemisissä. Valmennus sopii laajalle joukolle – ei pelkästään johtajille”, Eteläsaari sanoo.

Kiinnostaisiko sinua kuulla lisää palveluistamme?

Jaa:

Katso lisää:

Kohtaatko työssäsi haastavia tunteita tai tilanteita?

Katso vinkkimme videolta

Täytä tietosi ja lähetämme sinulle sähköpostiisi linkin videoon.

Tunteet työssä

Haastaviin tilanteisiin valmistautuminen

Kohtaatko työssäsi haastavia tunteita tai tilanteita?

Katso vinkkimme videolta

Haluatko oppia hallitsemaan haastavia tunteita tai tilanteita tehokkaammin? Videomme tarjoaa käytännön esimerkkejä ja konkreettisia työkaluja, jotka auttavat sinua navigoimaan haasteiden läpi – hyvässä hengessä. Katso videolta miten asiantuntijamme neuvovat toimimaan vaikeissa tilanteissa!